Kelkit Kodluyor Kodlama Şenliği Düzenlendi

Gümüşhane’de 2017 yılı itibariyle valilik tarafından il genelinde başlatılan ‘Gümüşkod Kodlama Eğitimi Projesi’ kapsamında 'Kelkit Kodluyor Kodlama Şenliği' düzenlendi.

Kelkit 75. Yıl İMKB Ortaokulu’nun ev sahipliği yaptığı “Kelkit Kodluyor Kodlama Şenliği”nin açılışını Kaymakam Aziz Onur Aydın, Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas , İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yücel birlikte gerçekleştirdi.

 

Bu projenin amacı; öğrencilerimizi, bilgisayar kullanım becerileriyle donatıp tüketen değil üreten bireyler haline getirmek. Bu çerçevede; teknolojiyi yakından takip eden çocuklarımıza kodlamayı öğreterek, sadece bilişim uygulamaları kullanan değil, yeni uygulamalar üretebilen bir nesil yetiştirmektir.

 

 

İlçemizde de 2017 yılından itibaren süratle okullarımızın altyapılarının iyileştirilmesine başlandı. SODES projeleri ve hayırsever İşadamlarımızın girişimleriyle 6 adet Kodlama Sınıfımız açıldı. Kodlama Koordinatörü Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmenimiz Cihan Kaplan ve İlçede bulunan diğer Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri tarafından Kodlama ve Robotik Eğitimleri verilmeye başlandı. Öğrencilerimiz başkalarının yaptığı oyunlar yerine kendi geliştirdikleri oyunları oynuyor. Öğrencilerimiz, bölgemizde yapılan çeşitli Kodlama Robotik yarışmalara katılarak dereceler elde etmişlerdir.