Kelkit Kuru Fasulyesi Markalaşma Yolunda

Kelkit kuru fasulyesinin etli ve şeker kuru fasulye olmak üzere 2 çeşidi bilenler tarafından bilinmektedir.

 

Kelkit Kuru Fasulyesi, yemeklerde çok lezzetli ve kolay pişimi ile ülke genelinde ün yapmış İlçeye özgü yöresel bir ürün olarak adından sıkça söz ettirmeyi başarmış ve Bu kapsamda Anadolu Ajansı Gümüşhane temsilcisi arkadaşımız ile bir araya gelen belediye başkanımız Ünal Yılmaz ve

İlçe gıda tarım ve hayvancılık müdürü Bahadır Nasuhbeyoğlu ile Kelkit Fasulyesinin Marka değerinin arttırılmasını ve ilçeye değer kazandırmasını konuştular.

 

Belediye Başkanı Ünal Yılmaz burada yaptığı açıklamada “Kelkit Kuru Fasulyesini markalaştırmak adına çalışmalarına hız kazandırmak adına zaman zaman çalışmalar yapıyoruz ifadelerini kullandı. Marka değeri ülke sınırlarını aşana ALLAH vergisi bu özel ürün Kelkit ismiyle bütünleşiyor. Son yıllarda organik ürünlerin de üretildiği yerlerden biri olan Kelkit ilçemiz kuru fasulyesi de meşhur. Kelkit kuru fasulye Kelkit’te yetişen etli ve şeker kuru fasulye çeşididir dedi.

 

Başkan Yılmaz, Lezzeti ve doğallığıyla aranan bir ürün olan Kelkit Kuru fasulyesi, yapılan birçok yöresel yemeklere lezzet katmaktadır. Bu değeri markalaştırmak bizim için önceliği olan bir konudur diyerek fasulye üreticilerine bir anlamda yanınızdayız mesajı vermiş oldu.