Kelkit pazarcı esnafının bu günlerde yüzü gülüyor

 

Kelkit ilçemizde haftanın cumartesi günleri kurulan pazarda esnaf tatilcilerin gelmesiyle yüzleri güldü.

 

Pazarcı esnafı bin bir türlü zorluklarla kurdukları tezgâhlara müşterilerin uğramamasından yakınarak, tatilci hemşehrilerin gelmesini dört gözle bekliyorlardı’ ki tatilcilerin top yekun birlikte gelmesi esnafa doping etkisi yaptı.

 

İlçe nüfusunun karayolu girişi üzerinde tabelada artış gösterdiği gözükse de, gerçekte nüfusun hiçte öyle olmadığı, tam aksine Kelkit’in sürekli göç veren bir ilçe olduğu bilinen bir gerçektir.

Bu konuda şehri yönetenlerin daha duyarlı ve etkin eylem planları ortaya koymalıdırlar. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ısrarla diyor ki; bize biat eden gençlik değil! Bize sorgulayan soruşturan gençlik lazım demesi şehri yönetenlerin daha duyarlı daha sorumlu kılmalıdır.

 

Öyle her istediğinizi cezalandırmak ötekileştirmek isterseniz yüzü bu günlerde gülen Pazarcı esnafını gurbetçi çekildikten sonra yine perişan yine sefalet başlamak durumunda kalacaktır.

 Sadece pazarcı esnafının değil, yerel esnafında sırasıyla kepenk kapatması yapmış olduğumuz tespitin yerinde olduğunu göstermektedir. Yetkililer İlçeyi göç veren ilçe konumundan, göç alan konumuna getirmek için çalışmalar yapmaz ise durumun ilerleyen yıllarda içinden çıkılamaz bir hal alacağı gözükmektedir.  Bizden hatırlatması kalın sağlıcakla.