KELKİT SANAYİ SİTESİ ARTIK YETMİYOR

Kelkit Sanayi Sitesi Can Damarımız

   Kelkit Sanayi Sitesi, Bölge ekonomimizin ve istihdamımızın en önemli işgücü potansiyeli olan kuruluşudur. Bölge Ekonomisinin can damarı da diyebiliriz. Son zamanlarda Sanayi Bölgemizde yeni iş yeri açma girişimi olan ve İşyerini büyütmek isteyen yatırımcılar bulunmakta, ancak yer sorunundan ötürü bu durum gerçekleşememekte ve iş kaybı yaşanmaktadır.

Doluluk oranımız 100

   Kelkit Sanayi Sitesinde kayıtlarda 212 adet işletmemiz bulunmaktadır. Bunlardan 185 tanesi dolu işyeri, 27 tanesi de depo olarak kullanılmaktadır. Dolayısıyla doluluk oranımız şu an 100 durumdadır. Sanayi Sitemiz artık mevcut talebi karşılayamaz duruma gelmiştir.

Yatırımcı yer bulmakta zorlanıyor

Bölgemizde KOSGEB Şubemizin açılması ve yeni girişimcilerin varlığı bölge yatırım kapasitemizin artmasına zemin hazırlamıştır. Bu noktada yatırımcımızın önündeki en büyük sorun yer konusu olmaktadır. Bu çerçeveden baktığımızda Kelkit Sanayi Sitemizin büyütülmesi, düzenlenmesi veya yeni ek bir sanayi sitesi kurulması gerekmektedir.

Şiran Sanayi Sitesinde sona doğru

   Şiran’da Yeni Küçük Sanayi Sitemizin 70 lik kısmı bitmiş durumdadır. Bu yılın ikinci yarısından sonra işletmelerimizin peyderpey taşınmasını ve faaliyete geçmesini bekliyoruz. Bu yıl sonunda Sanayi Sitesinin tamamlanmasını bekliyoruz.

 

 

 

Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

MUSTAFA SERVET DALTABAN