Kelkit'te İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü kutlandı

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 98.yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Kelkit'te düzenlendi. Abdülhamit Han Anadolu imam hatip lisesi solununda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayıp günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam etti. 

 

Yapılan konuşmada İstiklal Marşı’nın bir destanı anlatan eşsiz bir eser olduğu dile getirilen konuşmada  “İstiklal Marşı maziyi yad ederek istikbale daha sağlam adımlarla, daha güçlü ve daha onurlu bir şekilde yürümek isteyen milyonların ilham kaynağıdır. Bu marş gök kubbeyi aydınlatan bir şeref ve onur abidesi olarak ilelebet daim olacaktır” dendi.

 

Konuşmanın ardından “İstikbalden istiklale Mehmet Akif Ersoy” konulu oratoryo gösterisi, röportaj, türküler, sinevizyon Gösterisi’yle devam etti. Programa ilçe kaymakamı Aziz Onur Aydın, belediye başkanı Ünal Yılmaz, cumhur ittifakı Kelkit belediye başkan adayı Aziz Nas, Ak Parti ilçe başkanı Sadi Tüysüz, kamu kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerle ile vatandaşlar katıldı.