Kelkit'te Kan Bağışına İlgi Büyüktü

Gümüşhane Kızılay Kan Merkezi, Kelkit Milli Egemenlik Meydanında kan bağışı gerçekleştirdi.

Kızılay ekipleri koronavirüs ve sıcak havaya rağmen kan bağışında bulunmak isteyen duyarlı vatandaşların kan bağışını almayı sürdürüyor.

Kelkit Devlet Hastenesi İdari Mali İşler Müdürü Mehmet Mayda’nın da ilgisiz kalmadığı kan bağışına ilçedeki vatandaşlarının da yoğun ilgisi gözlerden kaçmadı.

Gümüşhane Kızılay Kan Merkezi Sorumlu hekimi Gülseren Oğuzhan Çıtlak, Covid-19 salgını stoklarımızı her an dolu tutmamız gerekliliğini bir kez daha gösterdiğini bu nedenle Türk Kızılay’ı olarak stoklarımızı dolu tutmak ve kan sıkıntısı yaşanmaması için ekiplerimizle birlikte faaliyetlerimiz yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz, dedi. 
 
 Hekim Gülseren Oğuzhan Çıtlak, Kelkit'te Kan bağışına ilginin yüksek olduğunu belirterek 58 ünite kan bağışı aldıklarını belirterek bir ünite kanla üç hayat kurtarıldığını ifade eden Çıtlak, 18 yaş ve 65 yaş arası sağlıklı insanların maske ve hijyen kurallarına uyularak kan bağışında bulunabildiklerini hatırlatırken Kelkit halkının kan bağışına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.