Kelkit'te Okul Servisleri Sıkı Denetimde

Kelkit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğinde okul servis araçlarında kapsamlı denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

 

2016-2017 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde gidiş ve gelişlerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde birçok başlıkta incelemeler yapıldı.

 

Okul servis araçlarında araç sürücülerin ruhsat ve ehliyet kontrolü nü yapan ekipler, araçların cam ve pencerelerinin sabit olması, koltuklarda emniyet kemeri bulunması, yolcu kapasitesinin kontrolü, okul taşıtı ibaresi, araç arkasında kırmızı ışıklı 'Dur' lambasının çalışır durumda olup olmadığını, araç kapılarının sürücü kontrolünde otomatik açılması durumunu, araç yaşı, araç bakım onarım takip formu, iç dizaynı ve malzemelerin yapısının denetlendiği incelemelerde ayrıca Karayolları Trafik Yönetmeliğinin öngördüğü periyodik muayenelerin yapılıp yapılmadığı denetlendi.

 

Sürücü ve rehber görevlilerine uyarıların ve bilgilendirmelerin yapıldığı denetimde ayrıca sürücülerin yaşı, sahip oldukları sürücü belgeleri, yurt içi taşımacılığı sürücü mesleki yeterlilik belgesi ve gerekli diğer dokümanlarının olup olmadığı incelendi.