Kelkit'te "Yüzme Bilmeyen Kalmasın "Projesi Hayata Geçirildi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında ilkokulda okuyan öncelikle 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin beden eğitimi ve oyun dersini yüzme öğrenerek değerlendirmeleri amacıyla "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi Kelkit’te hayata geçirildi.

Kelkit Belediyesi tarafından yaptırılarak Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne devri gerçekleştirilen yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda yüzme antrenörleri nezdinde öğrenciler yüzme öğrenmeye başladılar. Dönem, dönem halinde devam edecek olan proje kapsamında öğrenciler yüzme antrenörleri eşliğinde yüzme eğitimi alıyor olacaklar.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda yüzme eğitimleri devam eden öğrencileri ziyaret eden Aslen Kelkitli olan Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinden sorumlu Şube müdürü Necati Köksal, Yapılan çalışmalar hakkında tesis amirinden bilgi alırken, kurslara katılan öğrenciler ve öğrencilere eşlik eden öğretmen ve velilerle bir süre sohbet ederek, onlarında bu kurslarla ilgili görüş ve önerilerini dinledi.

 

Başlatılan 7’den 70 ‘e herkese ücretsiz yüzme kursu projesi kapsamında Kelkit’teki tüm çocuklar yüzmeyi öğrenecekler. Hafta içi Çarşamba ve Perşembe günleri saat 10 ile 14 arasında devam edecek olan projenin aynısı diğer ilçeler dede proje dahilinde herkese ücretsiz yüzmeyi öğretmek için Kelkit’te Bismillah dedi.