Kelkit TSO İşçilerini Yalnız Bırakmadı

Mağdur işçilerimizi yalnız bırakmadık.

COVID 19 Pandemisi nedeniyle ekonomik olarak çalkantılar yaşanan bu dönemde, bir çok iş yerimiz; kapanmış, esnek çalışma modeline geçmiş veya iş kaybı yaşamıştır. Bu süreçte iş verenlerimizin yanı sıra, işçilerimiz de mağduriyetler yaşamıştır. Kısa Çalışma Ödeneğine başvuran işletmeler personelini bir nebze olsun koruma altına alsa da, süreçte çalışanlarımız büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kalmıştırlar. Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak bu zor günlerde işçilerimize destek olmak amacıyla Ramazan ayı münasebetiyle gıda yardımı yaparak sıkıntılarını biraz olsun hafifletmeye, maddi ve manevi desteğimizi sunmaya çalıştık.

84 Bin TL gıda yardımı dağıttık

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden sağlanan kaynak ve Ticaret Sanayi Odamızın öz kaynaklarını kullanarak oluşturduğumuz bütçe ile, Kelkit, Şiran ve Köse İlçelerimizde toplamda 84 bin tl tutarında gıda yardımını gerçekleştirdik. Gıda yardımlarımız 200 tl lik çekler halinde 420 ihtiyaçlı işçimize teslim edildi.

Bütün üyelerimize kısa mesaj attık

Yardımlar için ihtiyaçlı kişilerin belirlenmesinde, Odamız kayıtlarında bulunan 550 cep telefonu numarasına, şirket ve mesul müdürünün ismini vererek kısa mesaj gönderdik. Mesajda; İşletmesi kapanmış, ara vermiş veya iş kaybı yaşamış iş yerlerinde mağdur olan işçilerimizin isimlerinin, belirtilen telefon numarasına kısa mesaj veya arayarak bildirilmesi istedik. İkinci bir mesaj atarak son gün tarihini bildirdik. Bu şekilde iş veren üyemizin beyanı esas kabul edilerek listeler hazırlanmış ve dağıtılmak üzere İş verenlerimize teslim edilmiştir.

Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası olarak sosyal sorumluluğumuzun bilincindeyiz.

Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası; Kelkit, Şiran ve Köse İlçelerimizin işveren ile tacirleri tarafından müştereken oluşturulmuş, Kamu Kurumu niteliğinde bir Sivil Toplum Örgütüdür. Üyelerimize üstün kalitede hizmet sunmak hedeflenirken, bölgenin kalkınmasında da lokomotif bir rol oynama vazifesini üslenmekteyiz. Bunun yanında bölgemizde sosyal sorumluluğumuz gereği yardımlar ve organizasyonlar gerçekleştirmek stratejik hedeflerimiz arasında yer almaya devam edecektir.