Kelkit Zabıtası Fırın Denetiminde

Son yıllarda vatandaşın gözdesi olan Kelkit köy ekmeğinde standardın bozulmaması için gayret gösteren Kelkit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan ekmek fırını işletmelerini mevzuat çerçevesinde denetlemeye aralıksız devam ediyor.

İçerisinde sadece tam buğday unu, su, tuz ve ekşi maya bulunan köy ekmeği; gerek sağlık açısından gerekse de lezzeti ve doğal olması açısından son yıllarda ilgi görmeye başladı.

Yapılan denetimlerden memnuniyet duyan fırıncılar, Kelkit ekmeğinin artık ilçe sınırlarını aştığını ve Türkiye’nin her yerine adını duyurduğunu ifade ederek, bu bilinçle devam edildiği sürece vatandaşın sağlıklı ve kaliteli ekmek nedeniyle, fırıncının da satışlarının artması ile memnun olacağını söylediler.

Zabıta amiri Nizam Zorlu ise yapmış olduğu açıklamada; “Vatandaşlarımızın sağlıklı ürünler tüketmesi, bizim olmazsa olmazımızdır. Bu konuda üzerimize düşen görevi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.’Yarın değil, Bugün’ ilkesini şiar edinerek her alanda var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz ’’dedi.