Kocaeli Gümüşhane günlerine katılmıyoruz.

Kelkit Ticaret Odası Başkanı Mustafa Servet Daltaban Kocaeli Gümüşhane günlerine Firmaların menfaatlerini  gözetmediğinden dolayı katılmayacaklarını açıkladı.

 

Bilindiği üzere bu yıl Kocaeli ilimizde Gümüşhane'mizin tanıtımı için 26-30 Eylül tarihleri arasında Gümüşhane Günleri düzenlenecektir. Bu tür organizasyonlar, Gümüşhane'mizin kültürel değerlerini,yöresel tatlarını, el sanatlarını ve turizm destinasyonlarını tanıtmak amacı ile düzenlenmektedir.

 

Ancak bölgemizden bu organizasyona katılan firmalarımız bazı ekonomik sıkıntılarla karşılaşmaktadırlar. Yaklaşık bin kilometre yol kat ederek ciddi yol masrafı ve konaklama bedeli ödemektedirler. Bunun yanı sıra bizim firmalara verilen stant ücretleri ile yabancı firmalara uygulanan stant ücretleri aynıdır. Stant yeri konusunda bizlere öncelik verilmemektedir. Ayrıca bu sorunlar ile alakalı Temsilci Odamız ile istişare edilmemiş taleplerimiz dinlenmemiştir. Gümüşhane'mizin tanıtımında büyük rol oynayan firmalarımızın menfaatleri gözetilmemektedir. Bu koşullar altında Kocaeli'nde yapılacak bu Organizasyona Bölgemizden hiçbir firmasının katılmayacağını 

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.