Kömür Dağıtımında Adalet Terazisi Şaşmasın

Kelkit Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ilçe genelinde   dağıtılan kömür’de adaletsizlik iddiası  var.

 

İhtiyaç sahibi vatandaşların Kaymakamlık sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına müracaat ederek ihtiyaçlı olduğunu söyleyen  vatandaşların  iyi araştırması yapılmadan  yardım edildiğini idda eden vatandaşlar , kişinin sadece adına  kayıtlı malları ve gelir giderleri değil, birde vatandaşların farklı yöntemlerle istihbaratını yapsınlar diyerek gazetemize ulaşan kişilerin iddialarını küçük çaplı araştırma yaptığımızda ne kadarda haklı olduklarını açıkça gördük.

 Vakıf’tan kömür yardımı alan ancak adına kayıtlı 400 bin liralık lüks jip sahibi olanlara biz bizzat şahidiz. Biz işi kitabına uydurup vakıftan yardım alan çok sayıda zenginin olduğuna da şahidiz.

Buradan yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz, herkesin bir birini tanıdığı küçük bir ilçede gözden kaçanlar olabiliyor demekle bu işler olmaz, şayet oluyorsa yetkililerin adil olmadığından oluyordur, bu kadarda açık ve net söylüyoruz. Kimse kamunun malını ahbap çavuş ilişkisi ile çarçur edemez.


Kelkit’te kömür ve yardım dağıtımlarının bir düzene sokulmasını isteyen vatandaşlar, “ihtiyaç sahibi insanlara sahip çıkılmasına kesinlikle karşı olmadıklarını ancak devlet malının sorumsuzca dağıtılmasına ve utanmazların Beytul malına tenezzül etmelerine, el uzatmalarına karşı olduklarını söylüyorlar.