Kontrollü normalleşme döneminde korona denetimleri devam ediyor

Kontrollü normalleşme döneminin sürdürülebilirliği ve tam anlamıyla normalleşmenin sağlanması için; vatandaşlarımızın bu güne kadar sergilediği sağduyulu ve fedakârca yaklaşımını sürdürmesinin ve "temizlik, maske, mesafe" prensiplerinin yanı sıra hayatın her alanını kapsayacak şekilde belirlenen kurallara/tedbirlere uyulması maksadıyla. İçişleri Bakanlığının talimatıyla tüm Ülke genelinde olduğu gibi İlçemiz Kelkit’te de yoğun bir denetim gerçekleştirildi.

Covit-19 salgınıyla mücadele alanında alınan tedbirlere uyumun en üst düzeyde tesiri amacıyla, işyerlerinde salgınla mücadele tedbirlerine uyulup uyulmadığı denetimi, ilçe Kaymakamı Aziz Onur Aydın, Belediye Başkanı Aziz Nas'ın katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Yapılan denetim faaliyetine kaymakamlık yazı işleri müdürü Ebubekir Çelik, Belediye komiseri Murat Çakmak ve bazı kurum amirleri katıldı. Cadde boyunca esnaflarla sohbet eden Kaymakam Aydın ve Belediye Başkanı Nas, denetim faaliyetinin ardından yaptıkları açıklamada vakaların artma sürecinin yeniden oluştuğuna dikkat çekerek, “Dikkat etmemiz lazım. Aynı duyarlılıkla aynı hassasiyetle maske, mesafe ve temizlik kurallarımıza uyarsak inşallah en kısa zamanda bu sıkıntılardan kurtuluruz” sözleriyle vatandaşları daha duyarlı olmaya davet ettiler.