Köse’den 900 kişilik İŞKUR müjdesi

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av. Celalettin Köse, Çalışma ve İş Kurumu’nun (İŞKUR) Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında Gümüşhane ili genelinde 900 kişinin daha istihdam edileceği müjdesini verdi.

 

İŞKUR’un Toplum Yararına Programı için vatandaşlardan büyük bir talep olduğuna dikkati çeken Köse, geçen yıl söz konusu program kapsamında bin 300 civarında kişiye istihdam oluşturulduğunu hatırlatarak, “Milletvekillerimiz Osman Akgül ve Cihan Pektaş’ın katkılarıyla bu yıl da Gümüşhanemize 900 kişilik kontenjan ayrılmıştır. Bu rakamı yıl içerisinde yeni müjdeler vererek artırmanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.

 

İŞKUR tarafından çeşitli kurumlarda istihdam edilmek üzere Gümüşhane’de 900 kişinin istihdam edileceğini belirten Köse, istihdam edilecek olan bu kişilerin başvuruları için bazı şartların arandığını belirterek, “’Bu şartlar kapsamında Toplum Yararına Programı’na bağlı olarak İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak ve 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. TYP’ye başvuru yapacak kişilerin açık öğretim hariç öğrenci olmaması gerekiyor. Emekli ve malul aylığı almaması ve aynı adreste ikamet edenlerden kaç kişi kuradan çıkarsa çıksın yalnızca bir kişinin programdan yararlanabilecek. Daha detaylı bilgi İŞKUR İl Müdürlüğü’nden alınabilir” diye konuştu.

Bu mutlu haberin Gümüşhane’ye hayırlı olmasını temenni eden Köse, bu kontenjanların artmasında etkili olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’na, Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’a teşekkür etti.