Köse Kara Yoluna Düşen Kaya Parçaları Sürücüleri Tedirgin Ediyor

Gümüşhane’yi Köse’ye bağlayan Karayolu Kırıklı mevkiinde yola yuvarlanan kaya parçaları yolu kullanan araçlara tehdit oluşturuyor.

Baharın gelmesi ile birlikte eriyen karların ardından doğada oluşan gevşeme sonrası yol kenarlarında bulunan kayalar yollara düşmesi sonucu büyük tehlike oluşturmaktadır.

Özellikle Köse Barajı üzerinde, Subaşı Köyü ile Köse Dağı arasında ve Kazantaş Köyü ile Kırıklı arasında dağdan kopan kaya parçaları yola yuvarlanarak adeta kazaya davetiye çıkarıyor.

Söz konusu yolu kullanan araç sürücüleri ilgililerden bu duruma karşı önlem alınmasını istiyor, En azından kaya parçalarının düştüğü bölgelere tel örgüler ile önlem alınmasını istiyorlar.

Konuyla ilgili bilgi veren önceki dönem Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün,” ben görev yaptığım süre zarfında konuyu resmi yazı ile Karayollarına bildirmiştim, ancak şu ana kadar bir dönüş olmadığı gibi, önlemde alınmamıştır. Geçtiğimiz günlerde Tonya da yaşadığımız olay ortada olup bizim yolumuzda benzeri bir olayın yaşanmaması için yetkililerden önlem alınmasını talep ediyoruz” dedi.