KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Basın Açıklaması

Yaklaşık 15 yıllık süre müddetince Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını yürüten Sayın Cafer Hirik’e hizmetlerinden ötürü teşekkür ederim.

Dünyanın değişen, gelişen ve rekabetçi pazar ekonomisinde etkili olmanın yolunun yerel ekonomilerden geçtiğini, güçlü kobi’lerin bu gemiye hız vereceğini bir çok defa dile getirmiştik. Herkesin koştuğu günümüz ekonomik maratonunda durmanın bizi çok geride bırakacağı bilincinden yola çıkarak çok koşmak gerektiğinin farkındayız. Bu istikamette gereken adımları atmaya, üstün gayret göstermeye çalışacağız. Memleketimizin önünde çok ciddi ekonomik sorunlar, bir dağ gibi sıralanmaktadır. Nüfusumuzun her geçen gün azalması, istihdama yönelik büyük tesislerin azlığı, girişimcimizin kurumsal alt yapısının zayıf oluşu, ortaklık kültürünün ve kooperatifleşmenin yetersizliği, Teşvik ve Hibelerden yeteri kadar yararlanamama önümüzdeki en büyük engeller olarak görülmektedir. Bunun için yeni projelere, tanıtım, organizasyon ve eğitim icraatlarını gerçekleştirmeye çalışacağız. Yatırımcımızın, girişimcimizin önündeki bütün engelleri kaldırmaya çalışarak üyelerimize yardımcı olmaya çalışacağız

Önümüzdeki hafta içinde KTSO’un bütçesini arttırma çalışmaları yaparak üyelerimize bütçemizin yaklaşık 15 katı oranında kredi kullandıracağız. Takriben 6 milyar TL civarında bir paranın üyelerimiz arasında nefes kredisi kapsamında dağıtılmasını hedeflemekteyiz. Piyasayı rahatlatacağını düşündüğümüz bu çalışmadan sonra finansal, fiziksel, ilkesel ve kültürel yeni çalışmalar yaparak hizmet kalitemizi yukarılara çekmeye çalışacağız.

Seçim sürecinde Odasına sahip çıkarak oy kullanan bütün üyelerimize ve bu yolda, şahsıma yol arkadaşlığı yapacak bütün yönetim kurulu üyelerime çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki sürecin ilçelerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı:

MUSTAFA SERVET DALTABAN