Kurumlarda Personel Dağılımı Tepkiye Neden Oluyor

Resmi kurumlarda yaşanan başıboşluk ve personel eksikliğinin yanında liyakatsizlik, adam kayırmada eklenince kurumlar içinden çıkılmaz bir hal aldı.
İlçe kaymakamlığına bağlı Muhtaç insanlara yardım yapmak için kurulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vâkıfında çalışan personel sayısı yedi olurken ilçe kaymakamlığı yazı işleri müdürlüğünde çalışan personel sayısı ise beş kişiden oluşmaktadır.

İlçe Milli emlak şefliğinde çalışan personel sayısı sadece bir kişiden ibaret. Malmüdürlüğünde ise başta vezne olmak üzere çeşitli birimlerde personel bulunmamaktadır. Bu nedenle bir dilekçenin il müdürlüğüne gönderilmesi aylar, sonuçlandırılması ise yılları almaktadır.


Devlet Hastanesinde yaşanan bazı adaletsizlikler ve haksızlıklar göze çarparken, sırtını sendikaya yaslayan acil tıp teknikeri bazı isimler kurumda satın alma gibi alakasız görevlerde kimseyi umursamaz tavır içerisinde canının istediği şekilde gününü gün etmektedir.  

Kelkit SGK Merkez Müdürlüğünde vatandaşa karşı kaba ve itici tutum içinde oldukları iddia edilirken, kurum çalışanı bazı personelin yaşadığı haksızlık ve adaletsizlikten dolayı kurum değiştiği yada tayin isteyip başka illere gittiği söylenmektedir.
Bazı kurum müdürleri personellere karşı tutumları nedeniyle deneyimli personeller başka İllere tayin isterken, yerleri sözleşmeli ve İş-Kur’dan torpilli ve liyakatsiz isimlerle doldurulmaktadır, oysaki kurumlarda yaşanan sıkıntıların her geçen gün arttığını söyleyen vatandaşlar, ilgililerin yaşananlara duyarsız kalmasına anlam vermeyerek tepki göstermektedirler.