Magandalara Karşı Hız Kesici Kasis

Kelkit Belediyesi, merkez ve mahalle aralarındaki hız kesici yol kasislerinde yenileme ve artırma çalışmasına devam ediyor.

Kelkit Belediyesi tarafından ilçe merkezinde Kazaları en aza indirmekle birlikte güvenlik tedbirlerini artırmak amacıyla hız yapmaya elverişli yol ve özellikle çocuk bahçesi, okul, spor ve konut alanları gibi yaya hareketliliğinin yoğun olduğu yol kesimlerinde standartlara uygun hız kesici kasisler yapılıyor. Motosiklet ve araçların cadde ve mahalle aralarında hız yapmalarını önlemek amacıyla karayollarının standartlarına, işaretlerine uygun olarak komisyonca belirlenen önemli noktalara hız kesici yol kasislerinde yenileme ve artırma  çalışması başlattıklarını dile getiren belediye başkanı Aziz Nas “Belediyemiz tarafından trafik yoğunluğunun düşük, yol yapısının hız yapmaya elverişli olan ve özellikle çocuk bahçesi, okul, spor ve konut alanları gibi yaya hareketliliğinin yoğun olduğu yol kesimlerinde standartlara uygun hız kesici kasisler yapıyoruz.

Motosiklet ve araçların cadde ve mahalle aralarında hız yapmalarını önlemek amacıyla karayollarının standartlarına, işaretlerine uygun olarak yapılan çalışma ihtiyaç duyulan yerlerin tespiti halinde devam edecektir” dedi. Belediye Başkanı Nas, ayrıca kasislerin belediye ekiplerince Türk Standardları Enstitüsü (TSE)'ne uygun ebatlarda yapıldığını da sözlerine ekledi.