MHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Varan'a Gazeteciler gününü kutladı

Kıymetli Basın Mensubu Kardeşlerim.

 

Demokrasinin en temel yapı taşlarından biri olan basın, düşünce ve haber alma özgürlüğünün en temel aracıdır. Bu anlamda gerek kurumlarla gerek olaylar ile halk arasında bağlantı kurarak önemli bir vazife ifade etmektedir. Aydınlatıcı ve yol gösterici tavrı dolayısıyla Sivil Toplum dinamizmini beslemekte Demokrasinin sağlıklı bir şekilde işlemesi için önemli bir görev ifade etmektedir.

Türk basını bu konudaki tavrını eksiksiz şekilde yerine getirmektedir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında, doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar.

Gazetecilik Mesleği hem zor hem de doğru bilginin etkin ve hızlı aktarımı noktasında mesuliyet taşıyan bir meslektir. Bugün zor şartlarda çalışan basın mensubu arkadaşlarımız bu yüzden çok önemli bir görev ifade etmektedirler. Bu vesileyle 10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü’nün tüm yerel ve ulusal basın çalışanlara hayırlı olmasını temenni ederim.

SABRİ VARAN

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI