Muhtarlar siyasileri göreve davet ettiler

Bölgemizde yaşanan kuraklık nedeni ile çiftçilerimiz zor günler geçirmektedir.

Siyasilerimizin her platformda övgü ile anlata anlata bitiremedikleri göletlerimize rağmen sulama kanallarına su verememeleri buda yetmiyormuş gibi vahşi sulamada kullandığımız derelerimizin suyunu bile kestiler diyen muhtarlar yetkililerden acil çözüm bekliyorlar.

Kelkit çayının bir kolunu oluşturan dayısı deresi üzerinden yaklaşık on beş tane köyümüzün vahşi sulama yaparak bitkilerin su ihtiyacını karşılayabiliyorlardı. Sadak barajının tam kapasite dolu olmasına rağmen bahsi geçen dayısı deresine su bırakılmaması izaha muhtaçtır.

Yetkililerin bölge çiftçisine eğer bir kasıtları yok ise bu su niye kesildi dedi muhtarlar çiftçilerimizin suya ihtiyacı olduğu dönem haziran ve temmuz aylarıdır bu süre zarfında sulama kanallarının faaliyete geçmeyeceği geçmesi yönünde kimsenin bir gayreti olmadığını görüyoruz. Bizden yetkililerden ricamız dayısı deresine sadak barajından su vermeleri aksi halinde çiftçilerimizin bütün mahsulünü susuzluktan kuruyacağını yılda bir ürünü zorla alan çiftçilerimizin kuraklık nedeni ile ürün alamayacağı ve birçok mağduriyetlerin yaşanacağı görünmektedir. Biz muhtarlar sorumluluğumuz gereği buradan yetkilileri uyarıyoruz yetkililerinde gereğini yapacağına samimiyet ile inanıyoruz dediler.