Necdet İlhan ;partilerine dönük yapılan suçlamalara yanıt verdi.

İYİ Parti Kelkit İlçe Başkanı Necdet İlhan, son dönemde partilerine dönük yapılan suçlamalara yanıt verdi. Genel Başkan Meral Akşener’in Siirt ziyaretinde bir esnafla yaşadığı diyalog ve Grup başkanvekili Lütfü Türkkan’ın Bingöl’de bir şehit yakını ile yaşadığı tartışmanın ardından sarfettiği sözlere değinen İlhan, ‘Bu tür olayların iktidara yürüyen İYİ Parti’nin başına geleceğini biliyorduk, zaten böyle bir ortam istiyorlar. Lütfü beyin tavrı olumsuz ve sayın genel başkan gereğini yaptı. Bizim daha sakin kalmamız gerekir” dedi.

İlhan, İYİ Parti’nin terör örgütü ile anılmasının söz konusu olmayacağını belirterek HDP ile yapılmak istenen özdeşleşmeye de sert çıktı.

İlhan, ‘AK Parti ya da MHP bugün Kürt kökenli seçmenin oyuna ihtiyacımız yok diyorsa bu doğru değildir çünkü anketler öyle demiyor. Bize göre HDP’nin durumu bellidir. İYİ Parti kadrolarını ne sayın genel başkanımızı HDP ile yan yana koymak isteyenlerin çabası boşunadır. HDP ile hiç bir ortak noktamız yoktur ama HDP bugün meclistedir. AK Parti ya da MHP’nin suçlamalardan çok bu soruya yanıt vermesi gerekir. İYİ Parti ülkesinin ve milletinin bölünmez bütünlüğünü bu toprakların savunmasının dökülen binlerce şehit kanı ile yapıldığını dün biliyordu, bugün biliyor, yarında bilecektir. Hiç bir provokasyona gelmeyeceğiz. İktidar kanadı ne derse desin 2023 ya da daha öncesinde yapılacak seçimde iktidar olarak bu ülkeyi yönetmeye talibiz, bunu herkesin bilmesini isteriz” dedi.