Öğrencilerden film gibi fotoğraflar

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü 2.sınıf öğrencilerinin ders kapsamında yaptığı kazazede rolleri ve çekilen fotoğraflar görenlere korku dolu anlar yaşattı. 

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emre Ş. Aslan’ın Basın Fotoğrafçılığı dersi kapsamında öğrencilerden her hafta bir konuda fotoğraf çekmelerini istiyor. Ders kapsamında ilk hafta sonbahar, ikinci hafta spor fotoğrafı çeken öğrenciler üçüncü haftada ise kaza fotoğrafı çekmeye başladı. Kaza fotoğraflarını anlık çekmeleri mümkün olmayan öğrenciler, kendi kaza ortamlarını oluşturmaya başladı.  

Bağlarbaşı mahallesinde bulunan sanayiye akın eden öğrenciler, çeşitli makyaj malzemelerini kullanarak kendilerini kazazede haline getirdiler. Sanayide buldukları kazalı araçların içinde ve dışında mankenlik yapan öğrenciler heyecanlı dakikalar yaşadı. Öğrencileri çevrede gören vatandaşlar ise gerçek bir kaza olduğunu düşerek öğrencilerin yardımına koştu. Çevredekiler kameraları görüp olayı anlayınca gülmekten kendilerini alıkoyamadı ve öğrencilerle keyifli anlar yaşadılar.

Ders kapsamında gerçekleşen bu çalışmalarla ilgili konuşan Doç. Dr. Emre Ş. Aslan, “Ders kapsamında yaptığınız bu kurgu ve çektiğiniz fotoğraflar için hepinize teşekkür ediyorum. Bu yaptığınız çalışmalar ileriki dönemler için size cesaret ve ilham kaynağı olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.