Ortaokulu Yeni Binasında Eğitim-Öğretime Başladı

Daha önceden Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu ek binasında faaliyet gösteren İmam Hatip Ortaokulu, Aysın Rafet Ataç İlkokulu’ndan boşalan ve tadilatı yapılan binada faaliyet göstermeye başladı.

Yeni binasında ismi 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu olarak değişen okulu Belediye Başkanı Ercan Çimen, 15 Temmuz Gazilerimizden Şerife Boz, Mehmet Köse ve Abdullah İrgil ile birlikte ziyaret eden Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, öğrencilerle sohbet ederek, 15 Temmuz ve 15 Temmuz kahramanlarımızla ilgili duygu ve düşüncelerini dinledi.

Burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi yaşanan ihanetten dersler çıkartmak için bir araya geldiklerini dile getiren Sayın Valimiz, “Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, onları hiçbir zaman unutmayacağız. Kendi görevleri olmadığı halde hayatlarını hiçe sayarak o hain FETÖ’cü darbe girişimine karşı direnirken şehit oldular. Yine, burada sadece üçünü gördüğünüz, hayatlarını hiçe sayarak darbe girişimine engel olmaya çalışan binlerce gazilerimizi, Şerife Abla’yı, Mehmet kardeşimizi ve Abdullah kardeşimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Çünkü onlar devlete ve millete mâl oldular. İnsan hayatında bazı anlar vardır. O anlarda bazıları kahraman, bazıları da hain olur. Şimdi burada gördüğünüz üç kardeşimiz kahraman olmayı tercih ettiler. Bir de devletin içine sızan hainler var. Onları da unutmayacağız ve onları devletin bütün kademelerinden tamamıyla temizleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Sayın Valimize ve 15 Temmuz Gazilerimize öğrenciler tarafından çiçek hediye edilirken, Sayın Valimiz ve diğer konuklar daha sonra sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdiler.