Pektaş ve Taşbilek'ten İnceleme

Geçtiğimiz günlerde Kelkit'te Kelkit Belediyesi tarafından hayata geçirilen 1 Megawatt güneş enerji sanralini Vali Kamuran Taşbilek ve Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş yerinde inceledi. Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas'ın öncölüğünde hazırlanan  doğal enerji kaynakları arasında yer alan güneş enerjisinden çevreye hiçbir zarar vermeden elektrik enerjisi üretilebildiği bu proje tamamlandı.

Daha öncesinde bu projeyle iligli olarak ;" Gelecek nesillerin enerji ihtiyacını karşılamak ve çevreye verilen zararı en aza indirgeyebilmek için projeler geliştirdiklerini belirten Nas, belediyenin ihtiyacını karşılayacak ve aynı zamanda artan enerjiyi de satacak bir sistem üzerinde çalıştıklarını ifade etmişti.

Bu incelemeyle ilgili olarak da Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas Sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu."Belediyemizce yapılarak, kurulumu tamamlanan 1 Megawatt (MW) güneş enerjisi santralimizi, Gümüşhane Valimiz Sn Kamuran Taşbilek, Milletvekillerimiz Sn Hacı Osman Akgül ve Sn Cihan Pektaş, Kelkit İlçe Kaymakamımız Sn. Aziz Onur Aydın, Ak Parti Gümüşhane İl Başkanımız Sn Celalettin Köse ve Ak Parti Kelkit İlçe Başkanımız Sn Sadi Tüysüz ile birlikte gezerek incelemelerde bulunduk."