Sadak’ta 3 Milyon Liralık Projenin Startı Verildi

Kelkit’te Yeşil Kuşak Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrol Projesi Hayata Geçiyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürü olarak uzun yıllar ülkesine onur ve gururla hizmet eden ve ülke genelinde başarılı projelerin altında imzası bulunan Gümüşhaneli hemşehrimiz Nurettin Taş Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürlüğü görevine vekaleten atandığı günden asaleten atandığı gün itibaren tüm ülkede olduğu gibi ilimiz Gümüşhane dede çok sayıda projede imzası bulunmaktadır. 


Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürü hemşehrimiz Sayın Nurettin Taş’ın yoğun gayretleri neticesinde hayata geçirilen Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı yurt genelinde olduğu gibi Kelkit’te de hızla uygulanmaya devam ediyor. Proje kapsamında Sadak Barajı etrafında yatırım maliyeti yaklaşık 3 milyon TL olan ağaçlandırma ve erozyon kontrol projesinin etüt çalışmaları sona ermiş ve uygulama aşamasına geçilmiştir. Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğünün öncülüğünde tanzimi gerçekleştirilen proje uygulanmak üzere Orman Genel Müdürlüğü’ne gönderilmiştir.


Tarım ve Orman Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü 2019 yılı programında yer alan Sadak Barajı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrol Projesi kapsamında baraj havzasında erozyonu önlemek ve böylelikle barajın ekonomik ömrünün arttırılmasına katkıda bulunmak gayesiyle havzada ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmaları yapılacaktır. Yatırım maliyeti yaklaşık 3 Milyon TL olan projenin uygulamasında Sarıçam, Meşe, Ardıç ve Alıç fidanları kullanılarak ağaçlandırma çalışması yapılmasının yanı sıra baraja erozyonla taşınan toprağı muhafaza etmek için derelerde eşikler yapılacaktır. Böylelikle hem barajın taşınan toprakla dolması önlenecek hem de çıplak arazilerin ağaçlandırtması ile baraj etrafında rekreasyon alanları oluşturulmuş olacaktır.