Sahte facbook hesaplarını silin ve engelleyin

Bilim hızla gelişiyor. Bilime bağlı olarak teknoloji de gelişti. İnsanoğlu akıl ve bilgi ışığında dünyayı o kadar çok dizayn etmeye başladı ki yeni suçlar, farklı suç şebekeleri dünyayı sardı.

Böyle olunca da teknolojiden faydalanmayı beceren suçlular uzun süre gizlenebildi. Buna karşılık güvenlik birimleri de hızla profesyonelleşti. Eskiden suçludan delile, oradan suç ortaklarına ulaşan kolluk kuvvetleri, bilimsel ve teknik açıdan kendini yenileyerek delilden suçluya ulaşmanın yollarını zorlamaya başladı.

 

Bilim ve teknolojinin ilerleyişiyle beraber, küçük bir ihbarın delil sayılabileceğini, kovuşturmanın ileri safhalarında delil sayılmayacak olsa bile ortalığı bulandırabileceğini fark eden suç örgütleri için gün doğmuş oldu. Bunun en önemli ayağını internet dediğimiz sanal alem oluşturdu. Artık sıradan, adi bir suçlu bile olayları kendi lehine manipüle etmek için sosyal ağları kullanır oldu.

Gelelim konumuza Gümüşhaneli hemşehrilerimizi iyiden iyiye töhmet altında bırakan neyi düğü belli olmayan Kerem Can, gerçek Kelkit, Murat Bilgin, Alim Kılıç, Aksaçlı, Analizci ve isimlerini sıralayamadığım bazı isimler altında sahte hesaplar açarak insanların özel hayat ve mahremini ayaklar altına almaya devam eden sahte hesapları arkadaş listelerinizden çıkarın ve engelleyiniz aksi taktirde çamur size de bir gün bulaşacaktır.