Sanayi Köprüsü Açılış İçin Gün Sayıyor

Ak Parti ilçe Başkanı Sadi Tüysüz, Gümüşhane DSİ Müdürü Ümit Yayla ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte yapımı devam eden Kelkit çayı üzerindeki köprüde incelemelerde bulunan Kelkit belediye başkanı Aziz Nas, Kilise burnu ile yeni sanayi sitesi arasındaki dere üzerine yapılmaya çalışılan köprünün hizmete açılması gün sayıyor dedi.

Maliyeti yaklaşık 2 milyon TL’yi bulan köprünün boyu 32 genişliği ise 10 metreden oluşmaktadır diyen başkan Nas;” ilçe halkının köprü ısrarını Gümüşhane Milletvekilimiz Sayın Cihan Pektaş’a aktarmamızla birlikte vekilimizin özel gayret ve girişimleri neticesinde bu köprü’nün inşasına geçtiğimiz ay başlanmıştı. İlçem halkı adına kendisine teşekkür ediyorum bir ihtiyaç daha halledilmiş oldu” dedi.

Temelleri atılarak inşasına başlanan köprünün kirişleri Samsun ilinde yapılarak 100 ton ağırlığında 300 ton kaldırabilen vinçlerle özel aparatlı tır kamyonlarına yüklenerek ilçemiz Kelkit’ getirildi.   Her biri 40 ton ağırlığında olan 10 adet kiriş 300 ton ağırlık kaldırabilen Vinçlerle mesnet üzerindeki tokuzlara konarak beton ve asfaltlama çalışmasına başlanacağı bilgisini veren başkan Nas “her şey modern bir Kelkit içindir” dedi.