Şehit polis Çelebi toprağa verildi

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde özel harekat polislerini taşıyan zırhlı aracın devrilmesi sonucu ağır yaralanan hemşehrimiz Akın Çelebi (23), kaldırıldığı hastanede şehit oldu.


Dicle ilçesinde yapılan roket saldırısı sonrası bölgeye tedbir amaçlı hareket eden zırhlı araç devrilirken, kazada ağır yaralanan özel hareket polisi Akın Çelebi kaldırıldığı hastanede şehit oldu.
Aslen Kelkit'e bağlı Gödül köyünden olan ve ailesi Trabzon'da yaşayan Özel Harekat Polisi Akın Çelebi’nin Trabzon’da bulunan baba ocağına acı haber ulaşırken, 
Şehit polis Akın Çelebi için dün Pazar öğlende memleketi Trabzon'daki Gülbaharhatun Cami'nde tören düzenlendi.

Cenazeye, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile askerler ve çok sayıda kişi katıldı. Cenaze namazı öncesi şehidin tabutu önüne gelen ailesi, dua ederek gözyaşı döktü.

Şehit polis Çelebi'nin Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine, Trabzonspor forması konuldu. Şehidin kardeşleri Onur ve Emre Çelebi, cenazede babaları Necmi Çelebi ile birlikte taziyeleri kabul etti. Kadın polisler de taziyeleri kabul eden şehidin annesi Rukiye Çelebi'nin gözyaşlarını silerek teselli etmeye çalıştı.