Sıfır faizli KOSGEB kredisi esnafa umut oldu

Gümüşhane merkez ilçe ve beldelerinde yer alan esnaf sanatkârların sıfır faizli KOSGEB kredisi için KOSGEB sitesine girişte yaşanan zorluklar, esnafı oldukça zorladı.

Güncel KOBİ beyannamelerinin doldurulmasındaki teknik aksaklıklar, tüm Gümüşhane ve ilçelerinde yaşayan esnaf sanatkârın Gümüşhane de yer alan KOSGEB müdürlüğüne yaptığı başvurular ve yoğunluğu dikkate alındığında ciddi manada esnafa katkı sağlaması beklenirken, ortalarda dolaşan söylentiler esnafın tepkisine neden oldu.

Esnaf bu kredi bize umut olmuştu, bunun için sicil gazetesinin fotokopisini almak için ilgili başkanlığa 20 TL vermek zorunda kaldık, il ve ilçe arasında evrak koşuşturmasında bulunduk, bu kredinin tamamı duyumlardaki gibiyse ki inanmak istemiyoruz, Türkiye genelinde toplam 15.bin kişiye verileceği söz konusu ise ilimiz esnafından kaç kişinin bu krediden faydalanacağı değerlendirildiğinde bunun çok az olduğu ve çarşı esnafının sıkıntılarını gidermekten çok uzak olduğu açıktır.

Yetkililerden bu 15.bin sayısının artırılarak KOSGEB’e kayıtlı olan esnafların yararlandırılması konusunda esnaf ve sanatkârın ciddi bir beklentisi olan rakama çıkarılması ve beklentilerin hayal olmaması gerekir diyorlar.