Şiran Fen Lisesinde Onarım Çalışmaları Yapılacağı Açıklandı

Şiran ilçesinde yapımına 2016 yılında başlanan ve 3 yıl sonra spor salonu çatısı ve istinat duvarları çöken, okul binasında da çatlaklar meydana gelen  Fen Lisesi kampüsü inşaatının tamamlanması için çalışmalara başlandı.

Bir yılı aşkın süredir istinat duvarı ve çatısı çökmüş olan Şiran Fen Lisesi kampüsünün Şiran’daki siyasilerin girişimleri neticesinde alınan kararlar dogrultusunda bakım ve onarımına, ayrıca kompleksin tamamlama kararı verildi.

Yıkılan istinat duvarından dolayı hastaneye ulaşımda bile sorun teşkil etmesi sonucunda fen lisesi inşaatı tamamlanıyor. Sözleşmesi feshedilen, yükleniciye dava açılan işin ikmal ihalesine çıkılabilmesi için gerekli girişimler ve yazışmalar gerçekleştirildi. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti ilçe Başkanı Erhan Güngör ve İl Genel Meclisi üyesi Kadir Yıldız, Fen Lisesi ikmal ihalesinin 2020 yatırım programına aldırıldığını, Fen Lisesinde eğitim ve öğretimi yükseltecek olan yeni yerleşkenin ilçenin gelecek vizyonuna büyük katkı sağlayacağını ifade ederek ülkemizin küresel bir pandemiyle uğraştığı şu günlerde, ramazan ayı içerisinde iki güzel müjdeyle gönüllere su serpildiğini ifade eden Güngör ve Yıldız, ilçemizin aydınlık yarınlara emin adımlarla ilerlemesi için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz “Her şey Şiran için”  dedi.

16 derslikli okul binası, 200 öğrenci kapasiteli pansiyon ve spor salonundan oluşan Şiran Fen Lisesi kampüs inşaatı ve çevre düzenlemesi yapım işi 17 Mart 2016 tarihinde başlamıştı.