Şiran'a Şehit Ateşi Düştü

Dün akşam saatlerinde Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensuplarının sızma girişimi sonucu çıkan çatışmada şehit olan Gümüşhaneli hemşehrimiz Piyade Onbaşı İsmail Yazıcı'nın (31) şehadet haberi baba ocağına ulaştı.

 

Gümüşhaneli şehidin henüz 4 ay önce evlendiği ve eşinin hamile olduğu öğrenildi. Saldırıda şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı'nın şehadet haberi Zonguldak'ın Kdz. Ereğli ilçesinde yaşayan ailesine verildi. 

Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur şehidimizin baba ocağına giderek şehadet haberini annesi Miyase Yazıcı ve eşi Seda Yazıcı'ya verdi. Şehadet haberinin ardından şehidin evine ve evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

Bölücü terör örgütleri ile çıkan çatışmada şehit olan Yazıcı'nın 4 ay önce evlendiği ve eşinin hamile olduğu aynı zamanda 10 kardeşi olduğu öğrenildi. Şehidin görev için Kuzey Irak bölgesine gittiği de edinilen diğer bilgiler arasında.

 Şehit Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı yarın yapılacak tören ile memleketi olan Gümüşhane'nin Şiran İlçesi'ne bağlı Telme Köyü'ne defnedilecek.