Tatilciler esnafın yüzünü güldürdü

Avrupa ve ilçe dışında yaşayan hemşeriler yaz tatillerini Kelkit’i tercih etmesi ilçe ekonomisini canlandırıyor.

Başta Fansa, İngiltere, Almanya olmak üzere ülkemizin çeşitli bölgelerinden yaz aylarıyla birlikte ilçeye gelerek tatillerini yapmak istemeleri ilçe ekonomisine önemli katkı sağlıyor.


Konuyla ilgili görüşlerini sorduğumuz Gümüşgöze beldeli hemşerimiz Şahin Bülbül, “tatil ve yatırım yapmada birinci tercihimiz Kelkit oluyor. İkinci sırada ise İstanbul, üçüncü sırada ise Ankara oluyor” dedi.
Şahin Bülbül; “bizler geldiğimiz ülkelerde çok yoruluyoruz ve biran öncede tatile çıkmak isteriz, tatilimiz ide memlekete sılayı rahim yapmakla başlarız.
 kültür, tarih, deniz ve arkeoloji turizmine yönelik düşüncemiz olmuyor. O nedenle olmazsa olmazımız Kelkit oluyor. Öyle olunca da kazanımlarımızı Kelkit ekonomisine aktarmış “oluyoruz.
Biz tatilciler alışveriş yapmayı severiz, normalde çarşı esnafını tercih ediyoruz, cumartesi günleri ise semt pazarlarından alışveriş yapmayı tercih ederiz ancak; ilçe esnafına da bir çağrıda bulunmak istediğini aktaran Bülbül, bizlerin tercihi kendi memleketimiz oluyor.   Ama esnafımız fırsatçı olmasın bizlerin kıymetini bilsinler. Bizler kurbanlarımızı, düğünlerimizi, inşaatlarımızı, araç kiralama v.s. tüm ihtiyaçlarımız buradan yaparız buda ilçe ekonomisine can suyu oluyor ifadesinde “bulundu.