TKDK Şubesinin Açılmasını İstiyoruz

KTSO Başkanı Mustafa Daltaban TKDK Gümüşhane Şubesinin Bir An Önce Açılmasını İstedi

 İl Koordinasyon Kurulu toplantısında söz alan Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası(KTSO) Başkanı Mustafa Daltaban, Gazetemizin defalarca dile getirmiş olduğu ancak bir türlü herhangi bir adımın atılamadığı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK)’nın Gümüşhane’ye şube açmasını talep etti.

TKDK’nın şubesi olmaması nedeniyle IPARD ve Avrupa birliği projelerinden yararlanılamadığına dikkat çeken Daltaban, “Erzincan, Erzurum, Trabzon ve Giresun’da şubeler var ve onlar bu imkanlardan yararlanıyor. Ancak Gümüşhane, şubenin açılmamış olmasından dolayı bu kapsamın dışında kalarak ciddi kaynakları klullanamıyor. Bu konunun üzerinde durulmasını önemsiyoruz” dedi

Bir diğer konu olarak Kelkit Hayvancılık Organize Sanayi Sitesi çalışmalarının ÇED sürecinde olduğunu hatırlatan KTSO Başkanı Daltaban, “Proje Kelkit’in kaderi. Yatırım programına alındı. Kısa sürede tamamlanmasını bekliyoruz. Ancak konu ile ilgili heyecanın azaldığını düşünüyoruz. Bir an önce ÇED sürecinin tamamlanarak çalışmaların başlamasını istiyoruz” diye konuştu.