Türkiye ekonomisini konuştuk

Türkiye ekonomisini ilçenin hatırı sayılır işadamlarından Mesut Engin Doğan ve Fevzi Zengin ile konuştuk. Sohbet havasında yapılan söyleşiye dış güçlerin ülkemiz üzerindeki kirli oyunları ile başladık.

15 Temmuz darbe girişimine rağmen Türkiye ekonomisinin“Hangi açıdan bakarsanız bakın gerçekten son derece sağlam temeller üzerine oturtulduğu görülmüştür” denilen söyleşide Fırat kalkanı operasyonları Avrupa birliğinin Türkiye ile müzakereleri dondurmasının yansımaları her ne kadar olursa olsun Türkiye ekonomisi sağlam temeller üzerine oturmuştur.Bugün doların yükselmesi ihanetçilerin bir oyunudur. Bu ihanetin kalıcı olacağını zaten düşünmüyoruz. Türkiye’nin genel durumu böyle olunca ilçemizde bu durumdan etkilendiğini söyleyebiliriz elbette.

İlçemiz Kelkit, ekonomisini değerlendirecek olur isek burada söylenebilecek çok şey yoktur.  Kelkit tarım ve hayvancılığın başkenti olabilir devlet desteklerini en iyi şekilde veriyor. Geri kalan sadece çalışmak ve Vali Okay Memiş’in önerdiği gibi Kelkit’e OSB kurulmalı tarımsal desteklerden ilçe halkı daha çok istifade etmelidir. her mandıra bir fabrikadır.  Yeter ki azim ile çalışılsın bina yapımı için % 50 hayvan alımı için % 30 hibe verilmekte tabi 5 yıl ödemeksizin 15yıl % 1vade farkı uygulanılmakta olacak mandıra arsası için ise çok cüzi bir bedel talep edilecektir. Geriye kalan sadece  çalışmak çalışmak çalışmaktır Denildi.