VATANDAŞ HİZMET BEKLİYOR PLAKET DEĞİL

Günümüzde bazı kamu çalışanları ve belediye başkanları hizmetleri ile vatandaşın gönlünde taht kurarken, bazıları ise kamunun yada belediye kasasından şimdiye kadar görülmemiş, emsali olmayan bir şekilde yandaşlarını korumak adına ekonomik anlamda gözetmek adına adeta reklam ajansı gibi plaket ve hediyeler ürettiriyor.

 Gözden kaçan ama kamuya önemli yük olan hediyelerle kendilerini öne çıkarmak için adeta bir birleri ile yarışıyorlar.

 Söz konusu başkan yada yöneticiler gün geçmiyor ki kendilerini yeni bir hediye, yeni bir plaket ile öne çıkarma gayret içine girmesinler.

Vatandaşın gözünden kaçmayan kurum yöneticilerinin bir birlerine vererek onure ettikleri bu savurganlık kabul edilemez bulunurken,  Vatandaş Plaket’in sıradanlaştırıldıgınada dikkat çekerek şöyle diyorlar.  Plaket mühim bir görevi ifa edene,  vatan uğruna gazi olan, şehit yakını veya uzun süre hizmetlerde bulunmuş kamu ve kurum yetkilisi kişilerin tayin emekli olmuş v.s kişilere verilmelidir.  Diyorlar .

Aksi halde Artık "Plaket ve hediyelerle ciddi bir israf veriliyor. Yerel yönetimler valilikler ve kurumlar plaket ve hediye sunumunda bulunmasınlar.

Çok gerekliyse kurum bahçesine fidan dikimi olabilir. Anlamı büyük pahada küçük basit bir belgeyle bu iş halledilmelidir.

Plaket işine ve gereksiz hediyelere son vermek lazım." Kişileri öne çıkaran hediyeler kamuda artık olmasın. Diyorlar.