YILLIK İŞLETME CETVELİ BEYANLARINDA SON GÜN 30 NİSAN

Sanayi Sicil Belgesiolansanayi işletmeleri2017yılınaaitfaaliyetleri ile ilgili yıllık işletmecetvelini, Sanayi Sicil bilgi sistemi menüsünü kullanarak 30 Nisan 2018 tarihine kadar sisteme giriş yapmaları gerekmektedir.

Eksik bilgisi olan veya giriş yapmayan işletmelere idari para cezası uygulanacaktır. Sanayi Sicil Sistemine dahil olarak Sanayi Sicil Belgesi sahibi olan işletmeler, 6948 sayılı Sanayi Sicil  Kanununun5.maddesigereğibiröncekiyılaaitbilgileri içerenYıllıkİşletmeCetvelleriniher yılınilk dört ayı içerisinde; 1 OCAK - 30 NİSAN 2018 tarihleri arasında bildirim mecburiyetleri bulunmaktadır. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının; https://www.sanayi.gov.tr/ Internet adresinde “E-Hizmetler” menüsü içinde “Sanayi Sicil Bilgi Sistemi” başlıklı bölümden elektronik ortamdan verilmesi gerekmektedir.

Sanayi Siciline kayıtlı bulunan işletmelerin bahsedilen yükümlülüğü yasal süresi içinde yerine getirmemeleri halinde uygulanacak olan İdari Para Cezası (2017 yılı için) 1046 TL olup işletmelerin cezai durum ile karşılaşmamaları için 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar 2017 Yılı “Yıllık İşletme Cetveli” bildirimini vermeleri gerekir.