Yaz Anaokulu Eğitime Devam Ediyor

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, okulların tatilde olmasına karşın Nesrin Halit Zarbun Anaokulunda yaz döneminde de eğitim çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Anaokulunda devam eden eğitim veren okulda bir dizi incelemelerde bulunan Doğan, okulöncesi eğitimin önemine vurgu yaparak, “Önümüzdeki yıllarda okulöncesi eğitim zorunlu hale gelecek. Bakanlığımızın da hedefi, her çocuğumuzun ilkokula başlamadan önce mutlaka 1 yıl okulöncesi eğitim almaları şeklinde” dedi.

Anaokulunda yaz aylarında da eğitim verilmesi nedeniyle velilerin memnuniyetlerini ifade ettiğini dile getiren Doğan, tam yıl eğitim hizmeti veren Anaokulu yöneticileri ve öğretmenlerini tebrik ederek okulöncesine yönelik etkinliklerin artarak devam ettirilmesini istedi.

Anaokulu Müdürü Rızvan Otlak ise bu eğitimin; çalışan anne – babalara yardımcı olmak, yaz döneminde çocukların gelişimlerine katkı sağlamak ve tatil dönemini çocuklar açısından verimli kılabilmek amacıyla yapıldığını söyledi.

Eğitimin 08.00-13.00 saatleri arası yarım gün ve 08.00-17.00 saatleri arası tam gün halinde iki şekilde verildiğini ifade eden Otlak, “ Okulumuz; 12 Haziran 2017 ila 01 Eylül 2017 tarihleri arasında yaz okulu olarak açık. Bu süre içerisinde; okul öncesi eğitim etkinliklerinden olan sanat, müzik, fen-doğa, matematik, Türkçe dil, drama, oyun etkinlerinin yanı sıra, çocukların sosyal-duygusal gelişimlerine büyük ölçüde katkı sağlayacak olan din ve değerler eğitimi, yüzme kursu, jimnastik, halk oyunları, İngilizce ve satranç eğitimlerine yer verilmektedir” diye konuştu.