Danıştay Eski Üyesi Hüsnü Tuğlu Hayat Arkadaşını hakka Uğurladı
Danıştay Eski Üyesi Hüsnü Tuğlu Hayat Arkadaşını hakka Uğurladı
Kelkit ilçemiz Yeşilova mahallesi eşrafından, Kelkitli hemşehrimiz Hüsnü Tuğlu'nun eşi Fikriye Tuğlu (88) hayatını kaybetti.
Kelkit ilçemiz Yeşilova mahallesi eşrafından, Kelkit’li hemşehrimiz Hüsnü Tuğlu’nun eşi Fikriye Tuğlu (88) hayatını kaybetti.
İş İnsanı Tayfur, Taner ve Mahmut, Tansu Tuğlu’nun Annesi, Onursal Danıştay Üyesi ve Emekli Vali Hüsnü Tuğlu’nun Eşi, Fikriye Tuğlu bir süredir tedavi gördüğü istanbul’da bir hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayata vedan etti.
Hakkın Rahmetine Kavuşan Fikriye Tuğlu vesiyeti üzerine yakınları tarafında Kelkit’e getirelerek öğle namazını mutakip Küçükcami Önünde Kılınan Cenaze Namazı Sonrası Yeşilova Mahallesinde aile kabristanlığında ailesinin yanı başında hakka uğurlandı.
Cenaze namazına Kelkit belediye başkanı Ünal Yılmaz,Eşi Hüsnü Tuğlu, çocukları Tayfur, Taner ve Mahmut, Tansu Tuğlu, sanko holdink yönetim kurulu başkan vekili Fatih Konukoğlu, siyasi parti temsilcileri , sivil toplum örgütü başkanları, uzaktan yakından gelen seveni ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Gümüşhane Ekspres haber ailesi olarak bizde Merhumeye Allah’tan Rahmet, Yakınlarına Sabırlar diliyoruz.
Fikriye Tuğlu Kimdir?
Fikriye Tuğlu’nun eşi Hüsnü Tuğlu'nun mesleği nedir?
12 Şubat 1937 tarihinde Gümüşhane’nin Kelkit İlçesinde dünyaya geldi. Niyazi ve Aslı Tuğlu’nun oğludur. İlk ve ortaokulu Kelkit’te, liseyi Erzurum’da bitirdi.1960 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Mezuniyeti müteakip, Gümüşhane Maiyyet Memurluğuna atandı. Muhtelif ilçelerde kaymakam vekilliklerinde bulunduktan sonra, 37. Dönem Kaymakamlık Kursunu pekiyi derece ile bitirerek, 1963 yılında Kurşunlu Kaymakamlığına tayin edildi.
30 Nisan 1966 Tarihinde Yedek Subay olarak askere alındı. Terhisinden sonra Dicle Kaymakamlığına getirildi. Bilâhare Pülümür ve Kaman Kaymakamlıkları yaptı. Kaman Kaymakamı iken içişleri Bakanlığının açmış olduğu sınavı birincilikle kazanarak, 23 Mayıs 1973″de Mülkiye Müfettişi oldu. Bu görevi sürdürürken, 1977 yılında mesleki incelenle ve araştırmalar yapmak üzere, Bakanlıkça Paris’e gönderildi. Daha sonra Mülkiye Başmüfettişliğine yükseldi. 3 Aralık 1979 Tarihinde Artvin Valiliğine atandı. 18 Haziran 1981 Tarihinde Merkez Valiliğine alındı. Merkez Valisi iken, 1982-1983 Öğrenim Yılında Harp Akademileri Millî Güvenlik Akademisine girdi ve buradan da mezun oldu. Hüsnü Tuğlu, 3 Şubat 1984 Tarihinde Afyonkarahisar Valisi oldu ve bu görevi 26 Nisan 1988’e değin sürdü.
1979-1981 yılları arasında Artvin,
1984-1988 yılları arasında Afyonkarahisar,
1988-1991 yılları arasında Gaziantep,
1991-1996 yılları arasında Çanakkale
1996-2000 yılları arasında Antalya Valilikleri yaptı.
Merkez Valisi iken 15 Şubat 2000 tarihinde Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Danıştay üyeliğine seçildi. Bu görevden 2002 yılında emekli olmuştur.
Kaymakamlık ve Valilik dönemlerindeki kimi başarılarından ötürü, çeşitli Bakanlıklar ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından ödüllendirildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.