Kelkitlinin oylarına sahip çıkmasın
Kelkitlinin oylarına sahip çıkmasın
Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kelkit ilçemizden 16.329 gibi rekor sayıda bir oy alırken, milletvekili seçimlerinde Ak partinin vekil adaylarına 13.452 oy çıkmıştır..
Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kelkit ilçemizden 16.329 gibi rekor sayıda bir oy alırken, milletvekili seçimlerinde Ak partinin Milletvekili adaylarına ise 13.452 oy çıkmıştır.. Haziran 2018 tarihinde ki seçimlerde ise Kelkit ilçemiz de, hep eleştirilen ve istenmiyorlar denilen Ak Partili vekiller ise 13.567 sayıda oy almıştı.
Cumhur ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 tarihinde Kelkit seçmeninden 16.329, oy alıyor. Gelin görün ki bazı isimler ve gazeteler tutturmuşlar bir nakarat, "benim oylarım, bizim oylarımız ile başkaları milletvekili seçildiler ve bize vefa borçları var diye.. Ve bu şekilde de sürekli gündem oluşturmaktadırlar.
Oysaki gerçekte durum hiçte öyle değil..
Mesala 28 Mayıs 2023 ‘tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinde Yüksek Seçim Kurulu ( YSK )’nın kesin olan verilerine göre Gümüşhane’de toplam 78 bin 251 oy kullanıldı. Kullanılan oylardan 76 bin 906’ı geçerli sayıldı. Toplam seçmen sayısı 96 bin 579 olarak belirtilirken, katılım oranı %81, 02 olarak kaydedildi.
İlçemiz Kelkit özelinde oyların dağılımını ise “ Recep Tayyip Erdoğan 16 bin 683 oy sayısıyla %83,61 oranında oy aldığı açıklandı. Söz konusu 14 Mayıs milletvekilliği seçiminde Kelkit’ten Ak Partiye çıkan oy sayısı 13.452 olurken, Recep Tayyip Erdoğan bu sayıyı kat be kat artırarak16 bin 683 oya yükseltti. Dolaysıyla kimse benim oylarımla vekil seçildiler diye tutturmasın.. Kelkit’teki oylar benim hatırıma verildi demesin. Şu da açık bir gerçek ki; tüm oylar Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dır ve oylar tamamen ona verilmiştir. Bunu cümle alem biliyor, o bakımdan halkımız şunu söylüyor; hiç bir teşkilat, yada aday, ben yada biz şu kadar çalıştıkta bu oylar geldi demesin..
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.