Kelkit’te Ayçiçek Yağı Fabrikası İçin Talepler Artıyor
Kelkit’te Ayçiçek Yağı Fabrikası İçin Talepler Artıyor
Kelkit’te tarımsal üretimi güçlendirmek amacıyla Ayçiçek Yağı Fabrikası kurulmasına yönelik talepler giderek artıyor.
Kelkit’te tarımsal üretimi güçlendirmek amacıyla Ayçiçek Yağı Fabrikası kurulmasına yönelik talepler giderek artıyor. Ziraat Mühendisi Necdet İlhan, bölgenin tarımsal potansiyeline vurgu yaparak, böyle bir yatırımın ekonomik kalkınma ve istihdam açısından büyük fırsatlar sunacağını belirtti.
Bölgede dönüme 350-450 kilogram verim alınabilen ayçiçek ekimi, üreticiler için önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor. Necdet İlhan, çiftçilerin daha fazla kazanç sağlayabilmesi için bu tür yatırımların teşvik edilmesi gerektiğini dile getirerek şu sözleri kaydetti:
"Kelkit ve çevresi, bu yatırıma uygun bir altyapıya sahip. Geleceğimizi güvence altına almak için üretime daha fazla önem vermeliyiz."
Ayçiçek ekiminin desteklenmesiyle birlikte tarımsal üretimin verimliliği artarken, çiftçilerin doğrudan kazanç elde etmesi de hedefleniyor. Bölgedeki üreticiler, yetkililerden somut adımlar atılmasını beklerken, bu yatırımın Kelkit’in tarım ekonomisine önemli katkılar sunacağı vurgulanıyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.